Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UE riscă să fie vizată de atacuri comise de Al-Qaida (surse din cadrul serviciilor de spionaj)

Wednesday, 21 January 2015, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

"Există motive de preocupare şi pentru a fi extrem de vigilenţi (...) Reţeaua Al-Qaida este slăbită, dar poate organiza un atac contra Occidentului pentru a demonstra că încă există. Aceste preocupări sunt împărtăşite de serviciile de informaţii, în special de către MI5" (Serviciul britanic de informaţii interne), a declarat un oficial, din cadrul serviciilor de securitate, sub protecţia anonimatului.

În aceeași măsură, eurodeputatul francez, Arnaud Danjean, a afirmat că se teme de "un atac de amploare comis de Al-Qaida".

"Cea mai mare ameninţare este terorismul individual (...) Problema cu grupul terorist Stat Islamic nu este că ar comite vreun atentat, ci că îi inspiră pe alţii", a afirmat Arnaud Danjean, fost membru al serviciilor de spionaj, avertizând că există, în continuare, riscul unor atentate precum cele din Franţa, soldate cu 17 morţi.

Potrivit serviciilor de spionaj, peste 3.000 de europeni radicalizaţi au devenit membri ai grupurilor teroriste din Siria şi Irak.

Uniunea Europeană este pe cale de a elabora un plan pentru combaterea terorismului, care va fi analizat pe 29-30 ianuarie, la reuniunea miniştrilor de Interne şi ai Justiţiei.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN