Transport halucinant în Ungaria: Zeci de extracomunitari, duși într-un vagon cu ușile blocate

Friday, 24 July 2015, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Autorităţile ungare au transportat într-un vagon, care avea uşile blocate, zeci de imigranţi extracomunitari, inclusiv copii, într-un tren intercity, iniţiativa fiind criticată de adversarii Guvernului de dreapta de la Budapesta. Aceștia sunt de părere că "lupta împotriva încălcării drepturilor omului în materie de imigraţie este deja pierdută". Autorităţile ungare au explicat că măsura a avut rolul de a evita coborârea imigranţilor şi dispariţia acestora pe teritoriul Ungariei.

"Este o situaţie asemănătoare cu cea din anul 1944, când o jumătate de milion de evrei din Ungaria au fost transferaţi cu trenuri speciale spre lagăre de concentrare naziste", a afirmat un politician de stânga, sub protecţia anonimatului.

Mai exact, un vagon suplimentar a fost adăugat unui tren intercity care a circulat joi pe ruta Pecs - Budapesta. Potrivit publicaţiei italiene Il Secolo XIX, vagonul în care erau zeci de imigranţi, inclusiv copii şi femei, a avut uşile blocate, pentru a se evita fuga extracomunitarilor, potrivit Mediafax.

Pe geamurile vagonului era următorul mesaj: "Acest vagon circulă cu uşile închise". Cel mai probabil, persoanele transportate în acest vagon special au fost imigranţi extracomunitari depistaţi în sudul Ungariei şi transferaţi la centre speciale din Budapesta.

În ultima vreme, Guvernul de dreapta de la Budapesta a luat o serie de măsuri controversate pentru evitarea imigraţiei. Printre măsurile luate de Viktor Orban figurează construirea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.

Criticii Guvernului Orban compară transportarea imigranţilor cu transferurile spre lagăre naziste

Politicieni şi presa de opoziţie din Ungaria au criticat transportarea a zeci de extracomunitari într-un vagon de tren care avea uşile blocate, comparând situaţia cu transferul evreilor, în anul 1944, spre lagăre de concentrare naziste.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri