Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia descoperă probleme sanitare la importurile din Turcia, la două zile de la doborârea avionului

Thursday, 26 November 2015, 09:50 Sursă: REALITATEA.NET

'Având în vedere încălcările repetate ale standardelor rusești de către producătorii turci, Guvernul rus a cerut Rosselkhoznadzor (Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia — n.r.) să instituie un control mai strict strict asupra produselor agricole și alimentare din Turcia, precum și să demareze controale suplimentare atât la frontieră cât și la locuri de producție directă din Turcia', a declarat ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev. Potrivit acestuia, aproximativ 15% din produsele agricole turcești nu respectă standardele rusești, iar de la începutul anului au fost 40 de cazuri în care în produsele turcești de origine animală au fost indentificate reziduuri de substanțe interzise și nocive.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut Rusia a importat din Turcia produse agricole și alimentare în valoare de 1,7 miliarde de dolari, în timp ce exporturile rusești de produse agricole și alimentare spre Turcia au crescut cu 30% până la 2,4 miliarde de dolari.

Marți, avioane F16 ale Forțelor aeriene turce au doborât un avion militar rus Su-24 în zona frontierei dintre Turcia și Siria. Ankara susține că aparatul a intrat de mai multe ori în spațiul aerian turc înainte de a fi lovit. În schimb, Rusia susține că avionul era în spațiul aerian sirian, iar președintele rus, Vladimir Putin a calificat gestul drept o "lovitură de cuțit în spate".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN