Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Polițiștii au anunțat cauza incendiului de la catedrala Notre Dame din Paris

Thursday, 18 April 2019, 21:42 Sursă: REALITATEA.NET

Un oficial din poliție a declarat că anchetatorii nu au încă unde verde ca să se apuce de treabă și să caute printre rămășițe, din motive de siguranță. 

El a spus că monumentul este încă consolidat cu scânduri din lemn pentru a susține părți fragile ale zidurilor. 

Notre-Dame, secole de istorie

Unul dintre cele mai puternice simboluri ale culturii Europene, Catedrala Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, noaptea trecută. Încă nu se știe dimensiunea reală a pagubelor. Mii de oameni au privit înmărmuriți, de pe ambele maluri ale Senei, cum turla în formă de săgeată a catedralei se prăbușește.

Zona medievală a capitalei Franceze a fost cufundată în liniște. Nimeni nu avea puterea să scoată vreun cuvânt. Toți oamenii priveau înmărmuriți cum un simbol vechi de peste 850 de ani se transformă în scrum, chiar sub ochii lor. Turla principală a Notre-Dame, în formă de săgeată, a cedat și s-a prăbușit.

Președintele francez, Emanuel Macron, promite că Notre Dame va fi refăcută. El a mers la locul incendiului și a ținut un discurs în apropierea Catedralei. Macron și-a luat angajamentul că va căuta cele mai mari talente și va reconstrui edificiul în numele francezilor.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușit


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN