Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama: SUA vor continua lupta împotriva Al-Qaida

Sunday, 25 January 2015, 19:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Prioritatea noastră este să menținem presiunea împotriva Al-Qaida în Yemen, și o vom face (...) Am citit articole care sugerau că activitățile noastre antiteroriste au fost suspendate: nu este exact. Vom continua să urmărim ținte importante în interiorul Yemenului și vom menține presiunea necesară pentru a asigura securitatea americanilor", a declarat Obama, într-o conferință de presă comună, la New Delhi, cu premierul indian Narendra Modi.

Totodată, președintele american a făcut apel la părțile implicate în conflict să respecte procesul constituțional și "să recurgă la mijloace politice, și nu militare", pentru a-și rezolva diferendele.

Partener-cheie în dispozitivul american de luptă, împotriva Al-Qaida, Yemenul nu mai are, de joi, nici președinte și nici Guvern, în urma demisiilor celor doi lideri, sub presiunea milițiilor șiite din gruparea Ansaruallah, care controlează capitala aproape în totalitate.

Începând din 2009, SUA au executat peste 110 lovituri aeriene în Yemen, în majoritate cu drone, conform unei analize realizate de fundația New America. În 2011, SUA l-au eliminat pe imamul americano-yemenit Anwar Al-Aulaqi, responsabil al AQPA, organizație născută din fuziunea ramurilor saudită și yemenită ale Al-Qaida.

SUA au reiterat, joi, că-și vor menține deschisă ambasada de la Sanaa, reducând, însă, personalul.

Mai multe pe Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN