Motivul pentru care nu s-a intervenit cu elicoptere pentru stingerea incendiului de la Notre Dame

Monday, 15 April 2019, 23:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Multe persoane au criticat pe rețelele socializare faptul că pentru stingerea incendiului de la Catedrala Notre Dame nu s-a intervenit cu elicoptere sau avioane ale pompierilor.

Cu toate acestea, experții de la Direcția Generală a Securității Publice spun că nu se poate stinge incendiul cu apa pulverizată din elicoptere deoarece ar fi afectată grav construcția.

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușit

Un incendiu violent a distrus în mare parte catedrala Notre Dame din Paris. Catedrala construită în perioada 1163-1345 a ars ca o torță, turla și acoperișul prăbușindu-se în urma flăcărilor mistuitoare, care s-au extins rapid. Totodată, mai multe obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc. Mulți dintre parizienii adunați în perimetrul de siguranță au privit dezastrul având lacrimi în ochi.

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu este certă, scrie The Guardian.

Un anunţ similar a fost făcut de pompierii francezi care susţin că nu sunt siguri dacă acest foc mai poate fi oprit.

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Paris a declarat că următoarea oră şi jumătate este „crucială” pentru a şti dacă focul poate fi adus sub control, scrie www.news.ro.

Anunț devastator privind incendiul de la Catedrala Notre Dame!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri