Migranţi blocaţi în Grecia! 32 de persoane au dispărut când au auzit că urmează în ajungă în România

Tuesday, 17 May 2016, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Refugiații fug de România. 32 dintre cei 67 de solicitanți de azil care urmau să fie transferați au dispărut sau au ieșit din programul de relocare. 

Adaugă părerea ta

Astfel, 32 dintre cei 67 de solicitanti de azil care urmau sa fie transferati au disparut sau au iesit din programul de relocare.

Oficialii greci si europeni se confrunta in prezent cu sarcina de a gestiona 46.000 de solicitanti de azil care sunt blocati in partea continentala a Greciei. Macedonia si-a inchis frontiera cu Grecia mai devreme in aceasta primavara, ceea ce a facut ca zeci de mii de refugiati sa fie nevoiti sa ramana in aceasta tara in conditii tot mai grele.

Desi oficialii greci au avansat un numar de 3.126 de solicitanti de azil pentru relocare, tarile UE care au fost de acord cu schema de relocare au acceptat sa primeasca doar 1.791 pana saptamana trecuta.

'Chiar in cele mai bune circumstante - fluxuri gestionabile, timp suficient pentru guverne ca sa se pregateasca si sa-si ajusteze reactiile - relocarea va necesita poate ani pentru a fi dezvoltata ca mijloc viabil de distributie', a spus Elizabeth Collett, director al Migration Policy Institute Europe.

Alte articole din: Ultimele Stiri