Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eroii sovietici, omagiaţi în România. Declaraţiile ambasadorului Federaţiei Ruse

Friday, 20 February 2015, 22:10 Sursă: REALITATEA TV

Ambasadorul Federaţiei Ruse a spus că sacrificiul soldaţilor sovietici a fost un mesaj pentru generaţiile viitoare. Fără acest mesaj, spune ambasadorul rus, istoria Europei şi a omenirii ar fi fost cu totul diferită.

"Acest sacrificiu nu trebuie uitat de nicio ţară care a participat la război. În România şi în Federaţia Rusă, în Ucraina şi în Belarus. În Kakahtan şi Turmenistan şi în multe alte ţări din fosta URSS. Şi în ţările aliate din Vest".

Oleg Malginov a mărturisit că, la 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, încă se mai lucrează la identificarea soldaţilor căzuţi pe front.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a declarat, pentru REALITATEA TV: "În acest cimitir, anul trecut, am descoperit aproximativ 120-130 de noi nume ale soldaţilor îngropaţi aici. Înainte erau eroi necunoscuţi. S-au studiat multe documente şi arhive. Avem obligaţia în memoria acestor oameni şi avem obligaţia pentru generaţiile viitoare să încercăm să aflăm cât mai multe nume şi să le cinstim".

Ambasadorul Federaţiei Ruse mai spune că, indiferent de orientările politice, nu trebuie să uităm să trăim uniţi şi să colaborăm în beneficiul întregii Europe şi al lumii întregi.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN