Demiterea lui Traian Băsescu, în Wikileaks. Scandal după un articol pro-Ponta

Wednesday, 26 October 2016, 19:42 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Hackerii de la Wikileaks au publicat un nou set de email-uri ale lui John Podesta, şeful de campanie a lui Hillary Clinton. În schimbul de mesaje apare şi subiectul referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Podesta a provocat un scandal imens după ce a sfidat poziţia ambasadei americane la Bucureşti şi a scris un articol de susţinere a lui Victor Ponta. Ambasadorul Statelor Unite de la acea vreme, Mark Gitenstein, i-a cerut socoteală lui Podesta şi l-a atenţionat că poziţia sa anti-Băsescu este contrară celei a Guvernului american.

Cu patru zile înainte de ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, ambasadorul american Mark Gitenstein îi scrie un e-mail de reproş lui John Podesta, strateg al Partidului Democrat. Nervozitatea lui Gitenstein pleacă de la un articol anti-Băsescu scris de Podesta, care contrazicea poziţia guvernului american.

 

 

Articolul consemnat de Podesta a fost preluat rapid în 2012 de către presa apropiată lui Ponta, mai ales că poziţia fostului consilier al lui Obama era izolată şi contrară celei a guvernului american. O posibilă explicaţie a legăturii dintre Ponta şi John Podesta a venit doi ani mai târziu. Potrivit hotnews.ro, firma Federal Media Partner SRL, controlată de Sebastian Ghiţă, a plătit 300.000 de dolari campaniei americane de lobby Podesta Group pentru a-l consilia pe candidatul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri