Cum ar putea arăta cabinetul lui Donald Trump: bărbaţi de afaceri şi magnaţi, pe listă. Nicio femeie

Thursday, 10 November 2016, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

Este de aşteptat şi c cei care au fost alături de Trump în timpul furtunoasei campanii prezidenţiale - printre care politicianul şi omul de afaceri Newt Gingrich, fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani şi guvernatorul statului american New Jersey Chris Christie - să fie recompensaţi cu funcţii de top.

Din cauza campaniei ostile, arată jurnaliştii americani, republicanului îi este dificil să atragă pe lângă el adevărate talente, cu atât mai mult cu cât numeroşi politicieni şi personalităţi l-au ironizat public pe Trump în ultimul an.

Iar consilerii preşedintelui ales - susţine o sursă - sunt îngrijoraţi şi pentru faptul că nu vor găsi femei cunoscute şi competente care să accepte să facă parte din cabinetul sau, din cauza comentariilor jignitoare făcute de omul de afaceri.

Deşi echipa republicanului nu a vorbit prea mult despre cine ce funcţie ar putea ocupa, Politico a întocmit o lista cu persoanele care ar putea forma Cabinetul Trump, pe baza discuţiilor cu experţi, analişti politici, academicieni şi persoane din cercul de apropiaţi ai miliardarului.

Secretar de stat

Candidat pentru această funcţie ar fi Newt Gingrich, fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA şi susţinător fervent al lui Donald Trump.

Pentru funcţia de secretar de stat mai este vehiculat şi numele lui Bob Corker, actual preşedinte al Comisiei de afaceri externe din Senat. Senator de Tennessee, Corker a spus că ia în considerare "foarte serios" să devină secretar de stat al Americii. Trump a mai pus ochii şi pe fostul ambasador american la ONU John Bolton.

Secretar pentru Trezorerie

Însuşi Trump a spus că ar vrea să-i ofere această funcţie celui care se ocupă de finanţele sale, Steven Mnuchin, care în prezent este preşedinte al firmei private de investiţii Dune Capital Management.

Secretar al Apărării

Printre republicanii care ar putea ocupă această funcţie în Cabinetul Trump se numără Jeff Sessions - un consilier apropiat al preşedintelui-ales, Stephen Hadley - fost consilier pe securitate naţională şi fostul senator Jim Talent.

Procuror General

Persoane apropiate de Trump susţin că fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai republicanului, este primul pe lista de candidaţi pentru funcţia de Procuror General al Statelor Unite.

Şi guvernatorul statului New Jersey Chris Christie, un al apărător vocal al lui Trump, este luat în calcul, deşi orice rol ar avea acesta în cabinet ar putea fi putea fi ameninţat de scandalul "Bridgegate".

Secretar pentru Interne

Forrest Lucas, cofondatorul Lucas Oil, este cel mai important candidat pentru funcţia de secretar de Interne. Echipa lui Trump îl ocheşte şi pe capitalistul Robert Grady, dar şi fiul republicanului, Donald Trump Jr., ar fi interesat de job.

Secretar pentru Agricultură

Trump are de unde să aleagă când vine vorba de acest domeniu, ţinând cont că are zeci de specialişti printre consilierii săi pe agricultură.

Cel mai controversat nume de pe lista scurtă este cel al lui Sid Miller, în prezent secretar al Agriculturii în Texas, care a provocat consternare în urmă cu doar câteva zile, când Hillary Clinton a fost jignită pe contul sau de Twitter. Miller a spus că a fost vorba despre o greşeală a unui membru al staff-ului şi a cerut scuze.

Secretar pentru Comerţ

Este de aşteptat că Donald Trump să caute pe cineva pentru această funcţie în mediul de afaceri. Aici s-ar putea potrivi miliardarul Wilbur Ross, consilier economic al lui Donald Trump. O altă posibilitate ar fi Dan DiMicco, fost CEO al producătorului de oţel Nucor Corp, actual consilier comercial al lui Trump.

Vezi mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN