Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a fost Lavrov huiduit la Munchen

Sunday, 08 February 2015, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit publicației, în cadrul conferinței, delegatii au avut posibilitatea sa pună câteva întrebări oaspetelui rus. Și aşa a izbucnit scandalul. A luat cuvântul președintele Comisiei pentru Relații Externe al Parlamentului European, Elmar Brok care a spus că prin anexarea Crimeei, Rusia a încălcat toate normele internaționale.

Lavrov a replicat că, procesul politic din Crimeea a respectat Carta ONU. „În Carta ONU există mai multe principii și dreptul națiunilor la autodeterminare este un punct cheie, în timp ce în cazul integritatii teritoriale şi a suveranitatii exista obligatia respectarii lor„, - a spus ministrul. În acel moment, Brok și multi alti delegați din țările occidentale au început să râdă tare. Lavrov, în răspuns, referindu-se la Brok, a spus că, atunci când acesta si-a pus întrebarea, și el a fost amuzat, dar si-a „reținut” rasul.

Mai mult, el a atras atenția asupra pretinsului „standard dublu” manifestat de Occident in Crimeea. „În Kosovo nu a existat referendum„, - a reamintit ministrul rus de Externe, adăugând: „Germania, de asemenea, s-a reunificat fără referendum. Am fost susținătoriii activi ai acestei reunificari„. La aceste cuvinte delegații tarilor occidentale au inceput sa-l fluiere si sa-l huiduie pe Serghei Lavrov.

Mai multe pe paginaderusia.ro

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN