Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Creșteri de prețuri pe 6 insule din Grecia vizitate de români, după reformele impuse de UE

Tuesday, 29 September 2015, 09:47 Sursă: REALITATEA.NET

Santorini, Mykonos, Rodos, Naxos, Paros și Skiathos vor aplica începând de joi cote de TVA de 6, 13 și 23%, față de 5, 9 și respectiv 16% în prezent. Și restul insulelor din Marea Egee ar urma să intre în noua schemă de TVA în două etape, la 1 iunie 2016 și 1 ianuarie 2017, când și cele mai îndepărtate insule grecești vor aplica cotele de TVA valabile la nivel național.

'Este clar că această evoluție este o necesitate politică, și nu alegere, care derivă din acordurile cu instituțiile', a precizat Ministerul grec de Finanțe într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, ratele de TVA vor fi revizuite în 2016, dacă Grecia își depășește țintele de colectare a veniturilor și combatere a evaziunii fiscale iar Guvernul va lua măsuri pentru a reduce impactul acestor majorări asupra rezidenților.

Turismul este o ramură de bază a economiei Greciei iar veniturile din turism ar urma să atingă un nivel record în acest an.

Premierul Alexis Tsipras, care a fost reales la alegerile legislative din data de 20 septembrie, a promis că va unifica sistemul de plată a TVA în schimbul unui nou program de asistență în valoare de 86 de miliarde de euro.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN