Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ de ultimă oră al armatei sud-coreene despre rachetele Coreei de Nord

Friday, 26 July 2019, 11:25 Sursă: REALITATEA.NET

Coreea de Nord a lansat joi în Marea Japoniei două rachete cu rază scurtă de acţiune, din apropiere de oraşul Wonsan de pe coastă, a arătat statul-major sud-coreean (JCS). Ulterior, conducerea militară de la Seul a adăugat că este vorba despre "un nou tip de rachetă balistică cu rază scurtă", cu o traiectorie similară cu a rachetelor ruseşti Iskander. Ambele rachete au zburat circa 600 de kilometri, la o altitudine între 50 şi 60 de km, a precizat JCS. Parametrii au fost revizuiţi după analiză, faţă de distanţele de 430, respectiv 690 de kilometri estimate anterior, conform Agerpres.

"Aceste două rachete cu rază scurtă nu au reprezentat o ameninţare directă la adresa Republicii Coreea (de Sud - n. red.) sau a SUA şi nu au niciun efect asupra posturii noastre defensive", susţine CFC.

Într-un interviu acordat Fox News, preşedintele american Donald Trump susţinuse, de asemenea, că lansările au fost "mici". Yonhap apreciază că liderul de la Casa Albă a încercat astfel să menţină deschis dialogul cu Phenianul.

Coreea de Nord a confirmat vineri că a testat "o nouă armă tactică ghidată", sub conducerea liderului Kim Jong Un, şi că rachetele reprezintă "un avertisment solemn" către Coreea de Sud, împotriva dotării cu armament ofensiv şi a exerciţiilor militare comune cu SUA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN