Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment teribil al Greciei pentru Uniunea Europeană

Monday, 09 February 2015, 12:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Zona euro este fragilă, este precum construirea unui castel din cărţi de joc. Dacă scoţi Grecia, celelalte cărţi se vor prăbuşi", a afirmat Varoufakis.

Ministrul grec de finanţe consideră că blocul euro se confruntă cu riscurile fragmentării şi "deconstrucţiei", dacă ţările membre nu conştientizează faptul că atât guvernul elen, cât şi alte state nu sunt capabile să plătească datoria în condiţiile actuale.

În acest sens, Varoufakis a cerut respingerea politicilor de austeritate la nivel întregii uniuni monetare şi iniţierea unui nou program de investiţii finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii.

"I-aş avertiza pe toţi cei care iau în considerare scoaterea Greciei din zona euro, pentru că acest lucru este foarte periculos. Cine va urma după noi? Portugalia? Ce se va întâmpla când Italia va descoperi că este este imposibil să continue regimul de austeritate?", a declarat Varoufakis.

Ministrul grec a apreciat datoria Italiei ca "nesustenabilă" şi a povestit că mai mulţi oficiali italieni s-au arătat solidari cu politica împotriva austerităţii a guvernului elen şi că, mai mult decât atât, aceştia se tem de intrarea Italiei în incapacitate de plată.

Ministrul italian al economiei, Carlo Padoan, a reacţionat la comentariile lui Varoufakis, pe care le-a catalogat drept "deplasate" şi a afirmat că datoria Italiei este "solidă şi sustenabilă".

Mai mult pe Mediafax


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN