Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ATENTAT SÂNGEROS în Somalia. Cel puţin 39 de morţi, peste 50 de răniţi

Sunday, 19 February 2017, 17:02 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit CNN, alte cel puţin 50 de persoane au fost rănite, majoritatea aflându-se în stare critică.

Atentatul s-a produs în apropierea pieţei Kawo-Godey. Printre răniţi se numără atât soldaţi, cât şi civili. 

Potrivit martorilor citaţi de presa internaţională, străzile din apropiere sunt pline de cadavre şi "râuri de sânge".

La faţa locului se află zeci de ambulanţe care transportă victimele la spital.

Mașina era condusă de un kamikaze, a precizat Ahmed Abdulle Afrax, primarul districtului Wadajir unde s-a produs explozia.

"Am transportat 39 de cadavre și există multe alte persoane rănite", a declarat, pentru Reuters, dr. Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanță.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă tot mai multe atentate teroriste sunt comise în Somalia de Al-Shabaab, grupare islamistă insurgentă care luptă împotriva guvernului susținut de ONU.

Al-Shabaab a reușit să comită tot mai multe atacuri sângeroase cu bombă, deși a pierdut cea mai mare parte din teritoriul său, controlat acum de trupele de menținere a păcii ale Uniunii Africane, care sprijină guvernul somalez.

Fostul premier Mohamed Abdullahi Mohamed, care are și cetățenie americană, a fost ales, la 8 februarie, președinte al Somaliei, în urma unui vot al parlamentarilor, promițând să lupte cu cele două flageluri majore din țară: corupția și combatanții islamiști shebab.

Somalia este răvășită din 1991 de un război civil. Agențiile internaționale de ajutor au atras atenția că seceta pune în pericol de foamete mari părți din țară.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN