Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ. Belgia și-a închis spațiul aerian

Thursday, 19 July 2018, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Măsura a început să fie aplicată începând cu ora 16.00 (17.00, ora României) până la remedierea problemei, scrie mediafax.ro.

"Ne confruntăm cu o problemă privind accesarea datelor despre planurile de zbor ale avioanelor şi din această cauză am închis spaţiul aerian. Este o măsură luată pentru garantarea siguranţei pasagerilor", a transmis Alain Knieks, purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeronautice (Belgocontrol).

"Toţi tehnicienii şi inginerii Belgocontrol depun eforturi pentru soluţionarea problemei cât mai rapid", a dat asigurări oficialul citat.

Avioanele nu pot survola teritoriul belgian începând cu puţin după ora locală 16:00 (14:00 GMT). ''Unele avioane sunt ţinute la sol, altele au fost nevoite să aterizeze'', a explicat Alain Kniebs, purtător de cuvânt al Belgocontrol.

Publicaţia belgiană Le Soir menţionează că procedura de securitate pentru astfel de cazuri se numeşte 'clear the sky' - toate avioanele sunt blocate la sol şi au interdicţie de a decola. Deocamdată este imposibil de estimat cât timp această pană informatică va afecta zborurile în spaţiul aerian belgian.

La aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem niciun avion nu a aterizat de la ora locală 16:17 (14:17 GMT); nu se cunoaşte deocamdată numărul pasagerilor blocaţi la sol. Ultimul avion a decolat de la Bruxelles la ora locală 16:11 (14:11 GMT), cu destinaţia Torino.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN