Rezultate parțiale evaluare națională 2019 // Notele obținute pe județe la examenul de capacitate

Tuesday, 25 June 2019, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultate parțiale evaluare națională 2019 // Potrivit calendarului dat publicității de Ministerul Educației, prima afișare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie 2019, până cel târziu la ora 12:00. Tot marți, 25 iunie, între orele 14:00 și 20:00, pot fi depuse contestațiile. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 29 iunie 2019.

UPDATE, ora 12: În București au fost obținute peste 50 de medii de 10. Verifică aici pentru București notele. 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018 au adus medii peste 5 pentru 73,6% dintre elevi, DUPĂ FINALIZAREA CONTESTAȚIILOR. 345 de medii de 10 au fost anul trecut.


Tot anul trecut la proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste 5 - 83% dintre candidati, în timp ce la Matematica au luat note peste 5 - 61% dintre candidati.


Media obținută la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu. Restul, de 20%, va fi reprezentat de media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.


Examenele evaluării nu pot fi “picate”. Indiferent de notele pe care le-au obținut, absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu este una foarte mare. 

Vrancea - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Vaslui - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Valcea - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Tulcea - Tabele cu notele elevilor

Timis - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Teleorman - Cum s-au descurcat elevii

Suceava - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Sibiu - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Satu Mare - Notele afisate online

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Salaj - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Prahova - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Olt - Toate notele, publicate

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Neamt - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Mures - Note afisate in judet

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Mehedinti - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Maramures - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Ilfov - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Ialomita - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Iasi - Tabele, note, rezultate

Ialomita - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Hunedoara - Toate notele elevilor din judet

Harghita - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Gorj - Cum s-au descurcat elevii anul asta la examen

Galati - Toate notele elevilor din judet

Dolj - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Dambovita - Cum arata notele elevilor din acest an

Covasna - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Constanta - Cate note de 10 s-au obtinut in liceele din judet

Cluj - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Caras-Severin - Toate notele elevilor din judet. Tabele complete

Calarasi - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Buzau - Notele elevilor din judet

Brasov - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Braila - Tabele finale cu notele elevilor de clasa a 8-a

Botosani - Cum s-au descurcat elevii

Bistrita-Nasaud - Tabelul notelor obtinute de elevii din judet

Bihor - Cum se situeaza judetul la nivel national

Bacau - Situatia la 'Capacitatea' din acest an

Arges - Cum arata rezultatele celor mai bune scoli

Arad - Emotiile elevilor, risipite

Alba - Tabele cu notele din judet

Cum se depun contestaţiile la Evaluare Naţională 2019?

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării. Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. 

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează. 

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior. 

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Edu.ro - Cele mai bune licee din România

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut. 

În 2017, 76,9% dintre candidaţi au promovat acest examen, rezultatul fiind cu aproximativ două procente mai mare decât anul precedent, când rata de promovabilitate a fost de 75%.

Dintre aceştia, 467 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu faţă de 2016 (241), iar 32.460 de candidaţi (32,1%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Rata de participare a fost de 97,1%: peste 140.000 de candidaţi prezenţi dintr-un total de aproximativ 145.000 de înscrişi. Şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Aproape 1.800 de contestaţii s-au înregistrat în Municipiul Bucureşti, după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, din care majoritatea - 919 - au fost la Limba română, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Maria Ştefania Manea.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat că 1.796 de contestaţii au fost înregistrate la nivelul Capitalei, dintre care mai mult de jumătate (919) au fost la Limba şi Literatura Română.

Rezultatele afișate pe inspectoratele școlare-realitatea.net

Lista inspectoratelor școlare:

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EVALUARE NATIONALA 2019