Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD, umilit la votul din R. Moldova. Scor mic și pentru Pro România și USR-PLUS. Cine a câștigat

Tuesday, 28 May 2019, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit datelor afișate pe site-ul Biroului Electoral Central, PNL a câștigat în majoritatea secțiilor de votare, cu excepția celor din Soroca, Edineț, Cahul, Cantemir și Bălți - unde victoria i-a revenit PMP-lui, partidul care l-a avut cap de listă pe Traian Băsescu.

PNL a adunat circa 13600 din sufragii, PMP - puțin peste 11 mii, iar pe loc trei s-a clasat alianța USR-PLUS cu peste 3500 de voturi.

Partidul de guvernare din România - PSD a luat în jur de 3200 de voturi, candidatul independent George Simion - puțin peste 2000 de voturi, iar Pro România - formațiunea care îl are în listă pe vicepremierul moldovean Iurie Leancă - a acumulat puțin peste 1500 de voturi.

Calculat în procente, rezultatelor provizorii arată că 36,8% dintre basarabeni au votat PNL, 29,8% - PMP, 9,7% - USR PLUS, 8,8% - PSD, 5,8% - George Simion, 4,1% - ProRomânia etc.

Scorul Pro România este unul foarte mic, în special ținând cont de faptul că pe lista partidului pentru Parlamentul European se află, pe locul 4, fostul premier moldovean Iurie Leancă. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri