Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot

Saturday, 25 May 2019, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot. Pe 26 mai 2019, românii care vor merge la vot vor avea 3 buletine de vot diferite, pentru fiecare fiind câte o urnă de vot.

Printr-un buletin de vot, românii își pot exprima votul pentru alegerile europarlamentare 2019. Pe celelalte două buletine de vot se vor regăsi cele două întrebări formulate de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiție.

Foarte important! Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne de vot separate. Introducerea unui buletin în altă urnă decât urna destinată NU va atrage nulitatea, a anunțat Biroul Electoral Central (BEC).

Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat

Alegeri europarlamentare. Cum arată buletinul de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a publicat deja modelul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare, pe pagina sa de Facebook. Vi-l prezentăm și noi, în cele ce urmează.

Cum arată buletinul de vot. În primul rând, trebuie să știți că buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare 2019 are 8 (opt) pagini, în total, astfel: pe prima pagină, numită copertă, se menționează faptul că buletinul de vot respectiv servește alegerii membrilor României în Parlamentul European; pe a doua pagină, găsim o legendă cu explicații: putem alege din 13 formațiuni politice și 3 candidați independenți (în total avem 16 opțiuni); pe următoarele 4 pagini ale buletinului de vot sunt chenare cu însemnele partidelor și alianțelor politice în care sunt trecute NUMELE tuturor candidaților de pe listele de vot. În ultimele 3 chenare apar independenții; ultimele două pagini ale buletinului de vot sunt GOALE.

 


Referendum pentru justiție. Cum arată buletinul de vot pentru referendum

La referendumul pe justiție, cetățenii cu drept de vot sunt chemați să se pronunțe prin DA sau NU cu privire la următoarele două întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Și în acest caz, Autoritatea Electorală Permanentă a dat publicității, tot pe pagina sa de Facebook, modele de buletin de vot pentru Referendumul Național din data de 26 mai 2019:


Europarlamentare 2019. Cum votăm la alegerile de duminică

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri