Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europarlamentare 2019. Conservatorii britanici, măturați în sondaje de furioșii Brexit-ului

Saturday, 11 May 2019, 23:11 Sursă: REALITATEA.NET

Europarlamentare 2019. Potrivit ultimului sondaj Opinium realizat pentru ziarul Observer, partidul nou format de Farage este creditat cu 34% din intenţiile de vot înainte de alegerile din 23 mai, care se vor desfăşura în Regat pentru că Marea Britanie nu a părăsit Uniunea Europeană în martie aşa cum era de aşteptat.

Conform acestui sondaj, Partidul Laburist se situează pe locul al doilea, cu 21%, în timp ce conservatorii prim-ministrului sunt pe locul al patrulea cu 11%, în urma liberal-democraţilor pro-UE, partidul cel mai popular care cere în mod explicit un al doilea referendum pentru a inversa Brexitul, care sunt creditaţi cu un procent mai mult, 12%.

Cele două cele mai mari partide din Marea Britanie (Conservator şi Laburist) au suferit o înfrângere la urne în alegerile locale din această lună când alegătorii şi-au exprimat frustrarea faţă de blocajul legat de Brexit.

Farage, al cărui fost partid UKIP este considerat de mulţi ca fiind cel care a forţat referendumul din 2016 privind apartenenţa la UE, şi-a lansat noua formaţiune în aprilie, ameninţând că îi va înfrunta pe liderii politici ai ţării pe care i-a acuzat că au trădat votul privind ieşirea din UE.

May a fost nevoită să deschidă discuţii cu laburiştii din opoziţie pentru a găsi un compromis în privinţa Brexitului, după ce deputaţii au respins de trei ori acordul de ieşire din UE.

Marea Britanie urmează să părăsească blocul comunitar în octombrie, dar în condiţiile în care parlamentul este divizat în privinţa condiţiilor de retragere, rămâne neclar cum şi dacă dacă o va face, conchide Reuters.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri