Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUBIECTE BAC 2017 MATEMATICĂ - ISTORIE/ BAREM de CORECTARE și PUNCTAJ. Update

Wednesday, 28 June 2017, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

S-au afişat subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ BAC 2017. Le puteţi consulta mai jos:

Sub subiectele şi baremele la MATEMATICĂ M1, M2 şi M3 se regăseşte şi Subiectele şi Baremul la ISTORIE BAC 2017.

 

Barem matematica mate info M1 BAC 2017:

 

(w728) barem mate

 

(w728) barem mate

 

 

 

SUBIECTE MATEMATICA mate info M1 BAC 2017:

 

(w728) M1 subiect

 

 

 

Barem matematică stiinte ale naturii M2 BAC 2017

 

(w728)

 

(w728)

 

Subiecte matematică stiinte ale naturii M2 BAC 2017

 

(w728)

 

Barem matematică tehnologic M3 BAC 2017

 

(w728)

 

Subiecte MATEMATICĂ tehnologic M3:

 

(w728)

 

S-au afişat subiectele şi baremul la ISTORIE BAC 2017. Le poţi consulta mai jos:

BAREM ISTORIE BAC 2017:

(w728) <p>BAREM I

(w728) <p>BAREM I

Subiecte Istorie BAC 2017:

(w728)

(w728)

Pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător. 

Nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem. 

Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total acordat pentru lucrare.

SUBIECTE BAC 2017 MATEMATICĂ - ISTORIE/ BAREM de CORECTARE și PUNCTAJ. Vineri, 30 iunie, elevii vor avea examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil. 

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

SUBIECTE BAC 2017 MATEMATICĂ - ISTORIE/ BAREM de CORECTARE și PUNCTAJ.  Pentru probele scrise la matematică şi geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

SUBIECTE BAC 2017 MATEMATICĂ - ISTORIE/ BAREM de CORECTARE și PUNCTAJ. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

SUBIECTE BAC 2017 MATEMATICĂ - ISTORIE/ BAREM de CORECTARE și PUNCTAJ.  Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Ca şi la Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Iată baremul de corectare la Română BAC 2017 real şi uman:

(w728) <p>BAREM R

(w728) <p>BAREM R

(w728) <p>BAREM R

(w728) <p>BAREM R

UPDATE. Consultă în acest articol subiectele la Română BAC 2017 - real şi uman. În scurt timă vom publica şi BAREMUL de corectare la Română. 

(w500) <p>subiect

(w500) <p>subiect

BAC 2017 ROMANA - Subiecte LIVE - Adrian Maniu, Ion Slavici, Liviu Rebreanu

- la uman, la subiectul 3 de la BAC 2017 la română, elevii au avut de descris relaţia dintre două persoane dintr-o operă de Marin Preda. Alegerea evidentă a fost romanul Moromeţii.

- iată subiectul III de la BAC 2017 real, Romana scris:

Redactează un eseu de 600-800 de cuvinte în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu

- iată și subiectul II de la BAC 2017 romana real:

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă

- iată și poezia de la subiectul I de la romana real, a lui Adrian Maniu:

UPDATE: Avem Subiectele: "Moara cu noroc" de Ioan Slavici sau "Ion" al lui Liviu Rebreanu - proba scrisă la Limba şi Literatura Română - BAC 2017 - profil real

Subiectul al II-lea şi SUBIECTUL al III-lea Română BAC 2017 - real


Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Emoţii pentru absolvenţii de liceu: Luni, 26 iunie, are loc prima probă scrisă de la BAC 2017, la Română. Marţi, pe 27 iunie, minorităţile naţionale vor susţine examenul la Limba Maternă. Miercuri, pe 28 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susţine proba obligatorie a profilului: la MATEMATICĂ sau ISTORIE, iar vineri, pe 30 iunie, proba la alegere a profilului. 

Subiecte ROMÂNĂ BAC 2017. Iată subiectele la ROMÂNĂ BAC 2017

Rezultatele, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 5 iulie, iar notele după contestaţii pe 10 iulie.

Încep probele scrise la Bacalaureat 2017. Tot ce trebuie să ştii despre examenul maturităţii

Barem ROMÂNĂ BAC 2017.  Consultă în acest articol subiectele şi baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2017! Acestea vor fi afişate imediat după ce elevii ies din examen, în jurul orei 12:00.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Consultă AICI modelele de subiecte pentru BACALAUREAT 2017

Pe langa pregatirea pe care ar trebui sa o aiba pentru probele examenului, este necesar ca elevii sa cunoasca foarte bine ce anume nu au voie sa faca la Bacalaureat. In fiecare an exista candidati eliminati din examen, pentru ca nu respecta regulamentul, intentionat sau neintentionat.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, in sala de examen inainte de proba, prin care mentioneaza ca stiu ca daca copiaza sau incearca sa copieze vor fi dati afara din BAC si nu vor mai putea participa la urmatoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.

Elevii NU au voie sa intre in sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. Nu au voie sa aiba asupra lor, in imbracaminte, in incaltaminte, in penare sau in banci manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, calculatoare.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017.  Elevii sunt obligati sa lase obiectele interzise in sala de depozitare a obiectelor personale.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Ce patesc elevii care refuza sa-si depoziteze obiectele interzise in examen

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii care refuza depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoselor, posetelor, cartilor in sala stabilita de comisia de bacalaureat NU vor fi primiti in examen.

Elevii NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul si nici sa schimbe intre ei foi de lucrare, ciorne, notite sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subiectelor.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Ce li se intampla candidatilor care incalca regulile in timpul examenului

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Candidatii care incalca aceste reguli sunt eliminati din examen, indiferent dau au copiat sau au incercat sa copieze. Ei nu mai pot sa participe la probele urmatoare din BAC, in sesiunile urmatoare nu le vor fi recunoscute notele obtinute la probele sustinute inainte de eliminare - nici la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului. 

Accesul in sala de examen se face pe baza unui act de identitate valid.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2017

Barem ROMÂNĂ BAC 2017.  Bacalaureat 2017 - Sesiunea iunie-iulie 2017:

26 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017

11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Barem ROMÂNĂ BAC 2017.  Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Barem ROMÂNĂ BAC 2017. Calendar BACALAUREAT 2017.Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri