Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rezultate BAC 2019 EDU. Notele ONLINE. Număr uriaș de note de 10

Monday, 08 July 2019, 10:58 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultate BAC 2019 EDU cu multe note de 10, arată datele afișate de edu.ro la ora 10:30 în ziua de 8 iulie.

177 de elevi din România au luat media perfectă, 10, la BAC 2019.

Pentru cei mai puțini mulțumiți, urmează contestațiile după rezultate BAC 2019, care pot fi depuse până la ora 16. Rezultatele finale ale examenului apar pe 13 iulie.

Rezultate BAC 2019 - Când să faci și când să nu faci contestație


După afișarea de rezultate la BAC 2019, se recomandă să faci contestație doar dacă ai note peste 6. E riscant să ai note între 5 și 6, să faci contestație și apoi să pici BAC-ul.

La fel, dacă media notelor este doar puțin peste 6, este din nou riscant să contestați. O scădere la o materie vă poate aduce și ratarea examenului.

În schimb, dacă sunteți în ”zona sigură” - medie mai mare de 6,50 și note mai mari de 6 la materia la care vreți să contestați nota - este recomandat să depuneți contestație.

La fel, dacă ați ratat BAC-ul, se poate dovedi util să contestați nota, doar nu aveți ce pierde.

Rezultate BAC 2019 - multe facultăți au admitere pe ”dosar”


Rezultatele la BAC se pot dovedi extrem de importante pentru elevi, întrucât o mulțime de facultăți de stat și private organizează admiterea pe bază de dosar. Astfel, contează doar media sau notele de la BAC și mediile din anii de liceu.

În schimb, alte facultăți, în special de stat, organizează admitere tradițională, cu examen.

Există și admitere mixtă, la care contează atât nota de la examenul de admitere, cât și nota de la BAC sau de la unele materii de la BAC.

Rezultate BAC 2019 - Nota 10 e bilet la distracție
Ca și în anii trecuți, elevii care iau 10 la BAC primesc bilete la Untold, celebrul festival de muzică electronică găzduit anual de Cluj Napoca.

Mulți dintre elevii care au dat BAC-ul au profitat (între probe și rezultate) de șansa de a participa - pe banii lor - la Neversea, festival de la malul mării.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri