Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REZULTATE BAC 2016 IAŞI. Elevi cu medii mari la sfârşitul liceului au avut probleme la BACALAUREAT

Friday, 15 July 2016, 15:31 Sursă: REALITATEA.NET

REZULTATE BAC 2016 IAŞI. Nota maxima a fost obtinuta de doua eleve. Este vorba despre Elena Miruna Bibire, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" si de Florina Pantilimonescu, de la Colegiul National "Costache Negruzzi".

Ministerul Educaţiei EDU.RO publică, marți, 12 iulie, REZULTATE la BAC 2016. REALITATEA.NET a centralizat, în timp real, toate informaţiile despre NOTELE de la BAC 2016: LIVE calendar, subiecte barem şi REZULTATE BACALAUREAT 2016 pe judeţe. Peste 130.000 de elevi din toată țara au susținut în acest an examenul de Bacalaureat. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Vlad Tifor, absolvent Colegiul National Iasi, a avut emoţii înainte de afişarea rezultatelor la bacalaureat, deoarece avea nevoie de o medie mare pentru a-şi putea continua studiile în Marea Britanie. Proba la fizică i-a pus mari probleme, însă a obţinut nota 9,4. La română a luat nota 9,45 şi la matematică tot 9,45, astfel media lui este de 9,38. 

REZULTATE BAC 2016. Pe bacalaureat.edu.ro, poţi verifica toate notele! 

Un minus a dat peste cap întreaga proba la fizică de la Bacalaureatul de anul acesta. Rezolvarea subiectului de electricitate pe care în mod normal un elev bine pregatit l-ar fi făcut în doar câteva minute, a ajuns să dureze şi o oră. Şi asta pentru că elevii au încercat să rezolve subiectul plecand de la un enunţ greşit, susţin chiar şi unii dintre profeori. 


"Deoarece generatorul are borna plus si borna minus, curentul in circuitul exterior este de la plus la minus, intensitatea care se bifurca in cele doua intensităţi şi atunci intensitatea prin ramura A B este exact de forma asta şi atunci tensiunea dintre A şi B nu trebuia să fie plus 30 de Volţi, ci minus 30 de volţi", spune un profesor de la un liceu din Iaşi. 

Încă de vineri a aparut o petiţie online, semnata deja de peste 600 de persoane prin care elevi, parinţi şi profesori solicita Ministerului Educaţiei acordarea punctajului maxim la acel subiect. Vlad absolvent de liceu, olimpic la fizică, şi-a dat seama că enuntul este gresit chiar în timpul probei. "Nu au vrut sa vina din prima cei de la comisie. A venit un domn, am incercat sa ii explic de ce cred ca e gresit, dar nu a vrut sa ma asculte si mi-a zis că nu trebuie să interpretez. Am fost admis LA MAI MULTE FACULTĂŢI DIN Marea Britanie şi m-am hotărât la două din ele. Una imi cere peste 9.60 nota şi cealaltă peste 9. Şi daca dispare acest punct la limita.", spune VLAD TIFOR, absolvent Colegiul National Iasi.

În aceaşi situaţie este şi Serafim. De acel un punct şi jumătate cât valoreaza acel subiect depinde viitorul lui.

"Pâna la urma modalitatea care era corecta, cea care apare în barem eu am tăiat-o de pe foaia de teza si am pastrat rezolvarea dupa enunt care nu apare in barem pentru ca in barem rezolvarea impune ca tensiunea sa fie -30 cand ea ni s-a dat noua ca fiind clar. Eu aplic la o facultate unde bacul conteaza intr-o anumita masura si admiterea este mult mai dificila", spune SERAFIM TURCANU, absolvent Colegiul Iasi. 

Ministerul Educaţiei susţine că nu se ia în considerare petiţia. Un professor de fizică de la Colegiul Naţional Iaşi care este şi unul dintre iniţiatorii petiţiei a trimis o scrisoare şi premierului Dacian Cioloş, cerand rezolvarea situaţiei. 

 


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri