Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BACALAUREAT 2016. Opt elevi din Slatina au primit din greşeală la chimie subiectele de la alt profil

Monday, 11 July 2016, 16:30 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba de opt elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care au primit subiecte mai uşoare decât colegii lor care au susţinut examenul în alte centre din judeţ şi din ţară.

Surse din cadrul Comisiei judeţene de bacalaureat au declarat, pentru MEDIAFAX, că încurcătura s-a produs chiar în momentul descărcării subiectelor de pe serverul Ministerului Educaţiei. Persoana din comisia de examen desemnată pentru a face această operaţiune a descărcat subiectele în dreptul cărora scria „TEO-TEH”, crezând că sunt testele potrivite.

„Într-adevăr s-a greşit, s-a dat din greşeală subiectul de tehnologic. Acolo unde s-a făcut precizarea privind profilul scrie «TEO-TEH», iar când au descărcat subiectele nu şi-au dat seama. Sunt opt lucrări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, sursa citată.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lucrările vor fi corectate „conform baremului aferent”. În plus, cei care au făcut parte din comisia de examen nu vor mai putea lua parte vreodată la organizarea bacalaureatului.

„Comisia judeţeană de bacalaureat a făcut o cercetare, iar membrii comisiei din centrul de examen au fost sancţionaţi şi nu mai pot face parte din astfel de comisii – asta prevede metodologia. Nu s-au aplicat sancţiuni de ordin pecuniar pentru că nu prevede metodologia. Lucrările vor fi corectate, conform baremului aferent subiectelor date. Treaba noastră, de aici, este să facem în aşa fel încât copiii să nu fie afectaţi în niciun fel”, a afirmat ea.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri