Volkswagen nu crede în mașini sport cu propulsie hibridă

Friday, 08 March 2019, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În ultimii ani, constructorii au demarat o serie de proiecte care vizează electrificarea mașinilor de performanță. Am asistat la debutul unor hypercar-uri cu sisteme hibrid de propulsie și chiar la vehicule electrice de competiție. Șeful divizei Volkswagen R, spune că viitoarele mașini de performanță ar trebui să fie 100% electrice și nu hibride.

Oficialii diviziei Volkswagen R susțin că mașinile de performanță nu ar trebui să integreze sisteme hibrid de propulsie. Nemții mizează pe ideea unor vehicule 100% electrice, iar prototipul ID R a reușit să ducă la bun sfârșit câteva sarcini dificile.

În ultimii ani, constructorii au demarat o serie de proiecte care vizează electrificarea mașinilor de performanță. Am asistat la debutul unor hypercar-uri cu sisteme hibrid de propulsie și chiar la vehicule electrice de competiție.

Volkswagen este unul dintre constructorii care a pășit în această lume cu ajutorul prototipului ID R. Vehiculul electric a reușit să stabilească un nou record all-time pe celebra urcare de la Pikes Peak, dar și un timp de referință dedicat electricelor pe traseul de la Goodwood. Mai mult decât atât, în perioada următoare, reprezentații Volkswagen R se pregătesc pentru un tur rapid pe celebrul circuit de la Nurburgring alături de ID R.

În cadrul unui interviu, Jost Capito, șeful divizei Volkswagen R, spune că viitoarele mașini de performanță ar trebui să fie 100% electrice și nu hibride.

"Nu cred în sisteme hibrid pentru mașini sport. Astfel, primești ce e mai rău din ambele lumi. Cu un hibrid nu vei avea niciodată performanță maximă pentru două tururi pe Nordschleife. Poți să rămâi fără resursele suplimentare chiar și la jumătatea unui tur. Iar când puterea dispare, vei rămâne doar cu resursele unității cu combustie internă. Dar în același timp mașina este mai grea cu 200 de kilograme, masa bateriilor necesare sistemului hibrid", a declarat Jost Capito.

În aceste condiții, reprezentantul Volkswagen R sugerează că viitoarele modele de performanță dezvoltate de nemți vor trece direct la sisteme electrice de propulsie.

"Eu văd următorul pas ca fiind unul 100% electric. Fie ai un motor cu combustie internă, fie ai doar un sistem electric", a completat reprezentantul Volkswagen R.

De asemnea, Jost Capito crede că motorsportul reprezintă o adevărată rampă de lansare atât pentru tehnologiile noi, cât și pentru mediatizarea acestora.

"Rallycross-ul este o disciplină excelentă pentru vehiculele electrice. Poți avea un raport putere/masă identic cu cel al mașinilor cu combustie internă, dar în același timp poți participa la evenimente care se vor desfășura în orașe", a completat reprezentantul Volkswagen.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT