ACTUAL


Florin Citu si Claudiu Nasui

Florin Cîțu e sigur că PNRR va fi aprobat la jumătatea lunii septembrie, poate chiar mai devreme

Premierul Florin Cîţu afirmă că şi-a propus ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României să fie aprobat de către Comisia Europeană înainte de 15 septembrie. Șeful Guvernului susține că România a rămas în eșalonul al 2-lea al țărilor care așteaptă apropbarea Planului pentru că executivul său s-ar fi apucat mai târziu de lucru, chiar dacă a lucrat pe proiectul conceput în vremea guvernului Orban. 

ACTUAL


George Simion - Co-președinte AUR

AUR vrea să inițieze o lege anti-LGBT pe modelul din Ungaria: „Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România”

AUR vrea să inițieze un proiect de lege care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”. În acest sens, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AUR își chestionează simpatizanții dacă doresc să susțină "un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești".

ACTUALSedinta de guvern (arhiva)

Decizii importante în ședință de guvern de miercuri. Se aprobă bugetele unor companii importante ale statului

Guvernul discută, în ședința de miercuri, o serie de proiecte de hotărâri prin care se aprobă bugetele de venituri și chelutieli ale unor companii importante ale statului. Printre aceste se află Compania Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Administraţiile Porturilor Maritime și Fluviale, ambele din portofoliul Ministerului Transporturilor, precum și Loteria Română, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Tot pe ordinea de zi a ședinței de miercuri se află și modificări la procedura adopțiilor.

ACTUALStand de fructe și legume (foto ilustrativ)

Studiu INSOMAR: Piața fructelor și legumelor românești, o "Cenușăreasă" fără viitor

Piaţa de legume-fructe din România a devenit, în ultimii ani, o veritabilă „Cenuşăreasa” a economiei româneşti. Producţia scăzută, evaziunea fiscală şi lipsa unor norme au dus la o explozie a preţurilor, care-i descurajează atât pe consumatori, cât și pe producători. Paradoxul relevat de un sondaj INSOMAR este că peste 85% dintre români doresc să consume produse autohtone, dar mai mult de jumătate nu cred că legumele și fructe cu această etichetă chiar sunt românești.  În plus, 7 din 10 români cred că produsele autohtone din piețe au zilele numărate.

ACTUAL

CULTURĂ

EDUCAŢIE

MEDIU

SOCIAL


Infecție cu virusul SARS-CoV-2

Creștere ALARMANTĂ a cazurilor de infectare cu varianta Delta la nivel național: De 5 ori în ultimele 8 săptămâni! Unde sunt FOCARELE

Anunț îngrijorător făcut de preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-Covid(CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit căruia situaţia cazurilor confirmate cu tulpină Delta la nivel naţional arată o creştere de 5 ori în ultimele 8 săptămâni, în săptămâna 29 fiind confirmate 127 de noi infectări cu această variantă virală, cu 26 mai multe faţă de săptămâna precedentă. 
SĂNĂTATE


Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Vaccinarea anti-COVID cu a TREIA DOZĂ ar putea începe în septembrie. Ce categorii sunt vizate - Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 ar putea deveni o realitate și în România! O spune chiar coordonatorul Campaniei Naționale de Vcacinare anti-Covid (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, care a prcizat astăzi, în conferința săptămânala de presă susținută la sediul Guvernului, că vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-Covid ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare. Potrivit medicului, vizat ar fi personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.Vaccin anti-Covid19 /Foto: Pixaby

Unul dintre vaccinurile anti-Covid produce anticorpri care DISPAR după aproximativ 6 luni. Este nevoie de SUPRARAPEL - STUDIU

Un de labortaor studiu legat de nivelul de anticorpi dezvoltat în urma imunizării cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech vine cu rezultate nu tocmai îmbucurătoare. La numai şase luni după administrarea celei de-a doua doze, anticorpii produși de vacccin scad treptat sub un nivel-cheie, lucru observat în cazul celor mai multe dintre persoanele imunizate. Cea de-a treia doză a serului (suprarapel) - spun cercetătorii - a arătat un puternic efect de stimulare a protecţiei împotriva Covid-19.


ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Poliția Română avertizează: ,,Protejați-vă datele stocate pe dispozitivele electronice!”. Foto: Realitatea de Bistrița

Poliția Română avertizează - cum poți preveni ATACURILE INFORMATICE

Poliția Română anunță o nouă versiune a site-ului nomoreransom.org se va lansa la data de 26 iulie. Aceasta a fost realizată în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware. În cei cinci ani de existenţă, „No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor, potrivit realitateadebistrita.net. Facebook

ALERTĂ: Link malițios distribuit prin Facebook Messenger. NU da click, dacă și tu ai primit mesajul!

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) trag un semnal de alarmă în legătură cu mesaje-capcană de tipul „seamănă cu tine”, „apari în acest video” care circulă zilele acestea pe Facebook, mesaje care conțin de regulă "un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video în care apare persoana căruia i-a transmis mesajul". Mai mult, experții atrag atenția asupra faptului că se folosesc de un serviciu de scurtare a denumirii URL-ului, pentru a masca site-ul real pe care urmează să îl accesați. Cât despre textul mesajului primit, acesta poate fi atât în limba română, cât și în engleză.