ACTUAL


Norvegia, masuri dure anti-COVID

Decizie radicală a Norvegiei: îşi va închide graniţele pentru străini pe fondul amplificării pandemiei de coronavirus

Norvegia îşi va închide graniţele pentru toate vizitele, cu excepţia celor esenţiale, a declarat premierul Erna Solberg miercuri, 27 ianuarie, înăsprind suplimentar unele dintre cele mai dure restricţii de călătorie din Europa. "Practic, graniţa va fi închisă tuturor persoanelor care nu locuiesc în Norvegia", a declarat Solberg în cadrul unei conferinţe de presă.

ACTUAL
CULTURĂ

EDUCAŢIEMonica Anisie, senator, președinte al Comisiei pentru învățământ și fost ministru al Educației

Monica Anisie: „Planurile-cadru trebuie să pună un semn de egalitate între profilul absolvenţilor noştri şi nevoile societăţii”

Preşedintele Comisiei de Educaţie a Senatului, Monica Anisie, consideră că planurile cadru de învăţământ trebuie să pună "un semn de egalitate" între profilul absolvenţilor şi nevoile viitoare ale societăţii. Succesorul său la Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că nu este de acord cu forma planurilor-cadru de liceu, în urmă cu o săptămână.MEDIU

SOCIAL

Nerespectarea carantinei Bistrita

Doi tineri din Bistrița-Năsăud, amendați pentru nerespectarea carantinei! Ce sancțiuni au mai aplicat polițiștii

Doi tineri din Bistrița-Năsăud au fost amendați, marți, din cauză că nu au respectat măsurile de carantină/izolare impuse de autorități. Unul din cei doi a primit o sancțiune foarte drastică. Totodată, polițiștii au aplicat amenzi și pentru nepurtarea măștii de protecție, dar și pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație după ora 23.00. Totalul sancțiunilor ajunge la 11.500 lei.


Sebastian Ghita si Victor Ponta Exclusiv

Datele din raportul ANAF care îl înfundă pe Sebastian Ghiță. Evaziune fiscală la cel mai înalt nivel

Realitatea PLUS a intrat în posesia unor documente explozive despre traseul milioanelor date de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta de la prezidențiale. Dar nu numai. În urma anchetelor din ultimele luni realizate de jurnaliștii Realitatea Plus, au ajuns la redacție toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar, dar și pe fostul premier Victor Ponta. Intr-un raport realizat de ANAF, se demonstrează cum Ponta și Ghiță s-au folosit de o firmă din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro pentru pomeni electorale sau publicitate de același tip.Kelemen Hunor

Kelemen Hunor: „Pentru maghiarii din România este important ca SUA să fie atente la relația dintre majoritate și minoritate”

Vicepremierul Kelemen Hunor s-a întâlnit astăzi cu David Muniz, Chargé d\"affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Discuția s-a concentrat pe relația României cu Statele Unite. Oficialul American i-a dat asigurări liderului UDMR că parteneriatul strategic bilateral va continua și pe perioada mandatului noului președinte, Joseph Biden.


SĂNĂTATE

vaccin anti COVID-19 Foto: Pixabay.com Video

Vlad Voiculescu: TOATE vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în România. S-a semnat și pentru 9 milioane de doze de la CureVac

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri că România va primi toate vaccinurile împotriva COVID-19 care vor fi disponibile. Ministrul Sănătății a mai spus că a fost semnată o comandă pentru încă 9 milioane de doze de vaccin de la CureVac, după ce acesta va fi aprobat. Până în prezent, România a primit vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna.
Joe Biden

Joe Biden are planuri mărețe cu vaccinarea anti-COVID. SUA vor să imunizeze 300 de milioane de americani până la finalul verii

Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi că administraţia de la Casa Albă va accelera campania de vaccinare şi va spori dozele de vaccin disponibile săptămânal cu 16%, începând cu februarie.Noul șef de stat al SUA speră să aibă suficiente doze pentru a vaccina 300 de milioane de americani până la finalul verii, cel târziu începutul toamnei.


ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

coronavirus Foto: Pixabay.com

Cercetătorii spanioli au descoperit un nou medicament pentru tratarea infecției produse de coronavirus. Aplidinul elimină aproape total COVID-19

O companie farmaceutică spaniolă a descoperit un medicament capabil să elimine aproape total boala COVID-19. Este vorba de Aplidin, un tratament oncologic care a fost testat deja pe un grup mic de bolnavi cu COVID-19. Compania producătoare așteaptă aprobarea autorităților de la Madrid ca să poată începe comercializarea medicamentului în tratamentul bolnavilor cu COVID-19, mai ales că în prezent Remdesivirul este singurul antiviral aprobat în acest sens. Foto: Pixabay.com

Care e capacitatea de secvențiere genomică a României pentru noile tulpini SARS-CoV-2 - Adriana Pistol: „Nu avem foarte multe laboratoare. Se vor face atâtea secvențieri câte sunt necesare”

Medicul epidemiolog Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), a anunțat marți că în România sunt puține laboratoare care pot face secvențierea noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie, care a fost depistată și la noi în țară. La noi în țară au fost depistate până în prezent cinci cazuri cu noua tulpină B.1.1.7.