Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aglomerație de ,,VIP''-uri la Înalta Curte. Ghiță, Udrea, Bica, Hrebe, Cocoș, în fața instanței

Thursday, 18 August 2016, 08:18 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea este judecată în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Fostul soț al doamnei Udrea, Dorin Cocoş, ajunge în fața instanței pentru dosarul Microsoft, în care a fost condamnat în prima instanță la doi ani de închisoare cu executare. Procurorii vorbesc în dosarul Microsoft de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

Tot în același dosar a fost condamnat și  Gabriel Sandu. Acesta a primit doi ani de închisoare cu executare. Mai mult, judecătorii au decis confiscarea a 2,19 milioane de euro de la Gabriel Sandu. 

Și dosarul retrocedărilor de pădure ajunge astăzi pe masa judecătorilor. Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut deja faptele în faţa judecătorilor de la ÎCCJ. Le-a povestit magistraţilor că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.

Un alt VIP așteptat la Înalta Curte este Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor  a fost trimis în judecată de procurorii DNA , care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta, de primar, senator şi ministru. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, potrivit procurorilor. 

Tot astăzi sunt așteptați la Curtea Supremă Alina Bica și Sebastian Ghiță. Alina Bica este implicată în două din cele cinci dosare „ANRP”. De asemenea, Alina Bica mai este implicată într-un al treilea proces. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este implicat şi omul de afaceri Horia Simu. Acesta i-ar fi dat mită Alinei Bica 17.500 de euro pentru ca un dosar să îi fie soluţionat favorabil de către parchetul antimafia.

Sebastian Ghiţă nu este acuzat doar infracţiuni de corupţie, ci şi de drept comun, cum ar fi şantajul și conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL