Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Meteorologii anunță "gerul din aprilie". După 20 de grade cu plus, vine lapovița de Paște

Friday, 23 March 2018, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

Vestea bună: vine primăvara de săptămâna viitoare. Luni şi marţi va mai ploua, dar temperaturile vor creşte.

Dacă la începutul săptămânii vom avea 5-6 grade, cu plus, de miercuri va ajunge la 10 - 12 grade, iar la sfârşitul săptămânii vor fi 20 şi soare, spun meteorologii.

"Nu e exclus ca după această perioadă cu vreme în încălzire să ajungem să vorbim din nou de infiltrații de aer rece. E posibil să existe o pătrundere a unei mase de aer mai rece. Este de văzut dacă nu cumva va fi mai frumos de Florii decât de Paște. Ne putem aștepta chiar la lapoviță și nu doar în zonele de munte, ci și în zonele joase de relief", a declarat la Realitatea TV meteorologul Gabriela Băncilă.

Astăzi meteorologii au dat prognoza pentru cele trei luni de primăvară, dar au spus şi că 2018 va fi anul fenomenelor extreme. În aprilie şi mai temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius.

"Dacă e să privim la întreaga luna aprilie, prin actualizările prgnozelor de sezon, aprilie își păstreaza aceeași tendință cu o temperatură medie mai coborâtă decât ar fi normal. Este o primăvară mai răcoroasă și cu precipitații excedentare", a mai spus meteorologul ANM.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL