Vosganian, după ce a fost somat de CNCD: 'Îndemnul „M**e PSD!” nu era deloc interpretabil”

Thursday, 14 November 2019, 16:43 Sursă: Realitatea.NET

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a fost somat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a postat pe Facebook un mesaj ”interpretabil”.

Adaugă părerea ta

„Zvastica promova triumful rasei. Secera și ciocanul promovau triumful clasei. Hashtagul promovează triumful massei. Elanurile stârnite de aceste blazoane au în comun uniformizarea gândirii, clișee verbale și mentale, cuvinte repetate până la obsesie, solidaritatea întru asmuțire”, a scris Vosganian.

Ulterior, acesta a explicat, tot pe Facebook, de ce crede că decizia CNCD este una discriminatorie.

"Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) mă avertizează să nu mai scriu pe Facebook mesaje interpretabile. Cum îndemnul „M..e PSD!” nu era deloc, dar deloc, interpretabil, CNCD nu s-a sinchisit să avertizeze în niciun fel pe promotorii săi 

Desigur că textul meu nu se referea la semnele în sine, ci la folosirea lor în exces, cu „elan” cum spune textul. Înțeleg că unii hashtagiști s-au revoltat împotriva mea. Slavă Domnului că nu s-au revoltat și hindușii care utilizează simbolul zvasticii, culegătorii care folosesc secera la lucrul câmpului, ori fierarii care bat fierul pe nicovală cu ciocanul.

Am prezentat membrilor Comisiei o seamă de mesaje purtând semnul hashtag și care nu erau cu nimic mai prejos, ca intenție, față de ororile naziste, dar ele nu au stârnit nicio reacție Colegiului Director. Se pare că hashtagul este sacrosanct și orice comentariu „interpretabil” în ce-l privește este o impietate", a scris Varujan Vosganian.