Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Voinea: Criza s-a terminat! Luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!

Monday, 12 May 2014, 10:43 Sursă: Mediafax

"În 2014 creşterea economică va fi mult peste aşteptările pe care s-a construit bugetul. Revenirea consumului pe primele luni va duce la o creştere economică mai mare şi tocmai pentru că economia îşi revine vreau să transmit mesajul că oamenii trebuie să aibe încredere să consume, firmele să aibă încredere să se împrumute ca să investească, băncile să aibă încredere să finanţeze pentru investiţii şi consum", a declarat luni Voinea la conferinţa "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României", organizată de Ziarul Financiar.

El a estimat că economia a avut un avans în primul trimestru între 3% şi 4%.

"Creşterea economică de pe primele trei luni şi evoluţiile din lunile următoare ne îndreptăţeşte să credem că vom avea o creştere economică mai mare la finele anului, de peste 3,5%", a spus Voinea.

El a arătat că este nevoie de un efort comun al populaţiei, firmelor şi băncilor pentru a consolida creşterea economică, precizând că statul nu va repeta greşelile de politici din 2008-2009, nici de ajustări brutale ca în 2010.

"Statul este primul care are încredere, avem investiţii publice programate să crească cu un miliard euro faţă de 2013. Mesajul meu este: mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!", a îndemnat ministrul populaţia şi firmele.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL