Vlaston: Piesa "Despre smerenie" a redeschis discuția despre oportunitatea construirii catedralei

Monday, 11 April 2016, 14:42, Sursă: REALITATEA.NET

Analistul Ștefan Vlaston a explicat la Realitatea TV că piesa trupei Taxi "Despre smerenie" a readus la lumină discuția despre oportuniteta construirii Catedralei mântuirii neamului. 

Adaugă părerea ta

Analistul Ștefan Vlaston crede că piesa trupei Taxi "Despre smerenie" readuce la lumină oportunitatea construcției Catedralei mântuirii neamului. 

"Există un semn de întrebare când banii publici se duc spre o asemenea construcție și nu spre spitale, spre exemplu, pentru că știm că avem probleme cu infecțiile din spitale. Există o prioritizare. Altfel, ne întoarcem la epoca Ceaușescu, care a ridicat Casa Poporului, în vreme ce oamenii mureau de foame în case", a spus Vlaston, care a opinat că manifestarea credinței nu trebuie neapărat făcută în clădiri mari, impunătoare, care să te strivească.

"E foarte bine că există păreri pro și contra. Până la urmă să sperăm că și credincioșii vor avea un cuvânt de spus în privința modului în care își manifestă credința", a mai spus Vlaston.  

"Habar nu am ce parere ai, habar nu am ce o sa zici dar eu cred ca...Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici". Este mesajul general al piesei trupei Taxi, la care au colaborat mai multe personalități. Efectul: multe LIKE-uri, dar și dezaprobare, o dezbatere aprigă și un pas înapoi din parte lui Grigore Leșe, unul dintre participanți.

Ultima melodie a trupei Taxi, un manifest împotriva Catedralei Neamului, a născut controverse! Artistul Grigore Leşe, care apare în videoclipul "Despre smerenie" spune că nu ştia care este scopul piesei. Solistul susţine că a fost păcălit şi cere să fie scos din clip. Solistul Trupei TAXI, Dan Teodorescu dar şi artiştii care au participat la această piesă au au reacţionat. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe Române a declarat că "Nu e chiar un act de smerenie să crezi că ştii ce îi place lui Dumnezeu."