Viorel Hrebenciuc așteaptă verdictul în dosarul de corupție

Friday, 15 November 2019, 11:45 Sursă: Realitatea.NET

Tribunalul Bucureşti ar putea stabili, vineri, după trei amânări de pronunţare, un verdict în dosarul de corupţie al fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi al fostei şefe a CNA - Laura Georgescu.

Adaugă părerea ta

În 1 noiembrie instanţa a amânat pentru 15 noiembrie luarea unei decizii în dosar după ce anterior mai amânase pronunţare de două ori.

Judecătorul de caz a considerat încheiată, în 3 octombrie, cercetarea judecătorească, a ascultat pledoariile finale şi a stabilit dictarea unui verdict, pentru 17 octombrie. După această amânare judecătorul de caz a mai amânat de două ori pronunţarea în dosar.

În iulie 2015, Hrebenciuc a fost deferit justiţiei pentru fapte de abuz în serviciu, de fals intelectual şi folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

La data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, președinta CNA, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Ștefan Gheorghe.

Ca urmare a indicațiilor primite, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a solicitat sprijin inculpatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.

După ce un nou vot al CNA a readus pe piaţă televiziune DNA a declanşat cercetările în acest dosar finalizat cu trimiterea în judecată a celor verificaţi.