Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Violențe în fața Guvernului: protestatari ÎNCĂTUȘAȚI de jandarmi: ”Ori mor ei, ori MURIM noi”. Ce sancțiuni au primit

Tuesday, 14 July 2020, 19:38 Sursă: Realitatea.NET

Au fost violențe în fața Guvernului, marți seara, în a treia zi în care protestatarii anti-covid s-au strâns în Piața Victoriei. Doi bărbați au fost încătușați de jandarmi și băgați în dubă, nu înainte de a chema oamenii să protesteze cu mesajul: ori mor ei, ori murim noi.

Oamenii au protestat faţă de”dictatura sanitară”, dar cei mai mulţi nu au purtat măşti de protecţie şi nu au respectat distanţa fizică.

După ce jandarmii au făcut zid uman în fața protestatarilor și i-au ținut pe trotuar, mare parte dintre ei au părăsit zona.

Cei care au rămas scandează ”libertate” și cer Guvernului să nu prelungească starea de alertă, dar și parlamerntarilor să nu reglementeze carantina și izolarea. Manifestanții susțin că măsurile luate în ultimile zile nu se justifică și că virusul nu este atât de grav precum vor autoritățile să arate.

Sunt peste 100 de persoane la manifestare, însă traficul în zonă nu a fost restricționat.

Jandarmeria a anunțat că manifestările sunt interzise

„Două persoane dintre participanți au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor și, conform prevederilor legale, au fost conduși la secția de poliție pentru identificare și sancționare. Facem precizarea că, în această perioadă, din rațiuni de sănătate publică și conform legii, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”, se arată într-o informare a Jandarmeriei București.

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente.

Amenzi primite de agitatori

„Cele două persoane din Piața Victoriei care au fost conduse la secția de poliție, au fost sancționate cu amenzi în valoare de 1.000 și respectiv 1.500 de lei, pentru refuz de legitimare, conform legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea interdicțiilor de a participa la manifestații publice în spații deschise conform legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au spus oficialii Jandarmeriei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL