Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO - Protest în Piața Victoriei. Peste o sută de oameni au contestat măsurile din starea de alertă

Friday, 15 May 2020, 18:06 Sursă: Realitatea Plus

Astfel de manifestări sunt interzise pe perioada stării de alertă. În zona Pieței Victoria au fost și jandarmi, dar manifestația a fost pașnică. Potrivit imaginilor difuzate pe rețelele de socializare, o parte dintre protestatati nu au respectat nicio normă de distanțare socială sau de protecție pentru a preveni răspândirea noului virus.

Oamenii s-au adunat în fața Guvernului în jurul orei 17.00.

Protestul s-a încheiat după la ora 21.00, iar participanții au anunțat că vor reveni și sâmbătă.

La mitingul din Piața Victoriei au fost prezenți și Bogdan Stanoevici, fost șef al Circului metropolitan, și fostul europarlamentar Adrian Severin (vezi GALERIA FOTO).

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Ponta, fost candidat la prezidențiale și viitor candidat la Primăria Capitalei, a postat si pe Facebook, un clip cu el alături de oamenii strânși în fața Guvernului. Stanoevici a fost schimbat de la conducerea Circului metropolitan de primarul general in februarie acest an pentru management defectuos.

Fostul europarlamentar Adrian Severin poate fi văzut în imaginile de mai jos, la min. 1.32 și min 2.00:

Adrian Severin a fost condamnat pentru trafic de influență la patru ani de închisoare, fiind eliberat condiţionat în februarie 2018, după un an și două luni, pentru bună purtare. În 2011, el a cerut 100.000 de euro de la doi jurnaliști britanici sub acoperire, pentru a promova în favoarea acestora un amendament în cadrul Parlamentului European.

În jurul orei 19.00 a fost ridicat de jandarmi Marian Ceaușescu, unul dintre protestatarii care participă la toate manifestatiile din fața Guvernului. 

La protest a ajuns, puțin după ora 19.00, și George Simion, lider al Mișcării Unioniste, care a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, în mai anul trecut. El a postat pe contul său de Facebook o fotografie din Piața Victoriei, cu mesajul „Deșteaptă-te, române!”

Foto: Inquam Photo/Octav Ganea


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL