Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Fostul procuror Mircea Negulescu, primele declarații despre „statul paralel”, în exclusivitate la Realitatea PLUS

Tuesday, 18 August 2020, 20:55 Sursă: Realitatea PLUS

 

Întrebat despre legătura dintre Justiție și politică, despre teoria „statului paralel” vehiculată de mult timp în spațiul public, potrivit căreia prin dosare se pot aranja anumite jocuri politice, fostul procuror DNA Ploiești a răspuns că el nu a participat la niciun fel de joc politic. 

„Nu am participat la niciun astfel de joc politic. V-am răspuns că n-am participat, nu știu, n-am cunoștințe despre o astfel de chestie”, a declarat fostul procuror anticorupție.

Mircea Negulescu a mai precizat și că deschiderea dosarului Tony Blair, cu implicarea lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță, este o coincidență și nu are nicio legătură cu alegerile din 2014 sau 2016.

Întrebat dacă nu i s-a părut suspectă apariția acestui dosar exact în an electoral și înaintea alegerilor, fostul procuror spune că „nu, credeți că eu aveam timp să mă gândesc la <<timing>>, îmi făceam treaba, nu, nu”.

Acesta menționează că a fost doar o coincidență: „Din punctul meu de vedere, da (a fost o coincidență - n.red.), nu am fost programat pe vreo chestie politică”.

Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, care a difuzat marți, 18 august, în exclusivitate prima parte a interviului-eveniment cu fostul procuror de la DNA Ploiești. 

Mai multe detalii despre traseul banilor din dosarul „Tony Blair” care îi vizează pe Victor Ponta și Sebastian Ghiță AICI

VIDEO Negulescu, interviu exploziv la Realitatea Plus: Ponta a luat 2,5 milioane de dolari de la Ghiță

Dezvăluiri despre oamenii politici care au dorit arestarea fostului procuror Mircea Negulescu, alias „Portocală”, și amenințările primite AICI

VIDEO Mircea Negulescu, primul interviu, în exclusivitate la Realitatea PLUS: „Victor Ponta a cerut arestarea mea. Trebuie să fiu redus la tăcere!”

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost eliberat din arestul preventiv  pe 13 august și a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele două luni. Reținut pe 15 iulie, Negulescu s-a aflat în arest preventiv din data de 23 iulie, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

În acelaşi dosar, fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache este acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Mircea Negulescu.

Acuzațiile aduse lui Negulescu sunt de abuz in serviciu (4 infractiuni) si constituirea unui grup infracțional organizat, cercetare abuzivă (6 infracțiuni), represiune nedreaptă (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, fals intelectual (12 infracțiuni), inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL