Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Culisele statului paralel. Cum foloseau Ponta și Ghiță ANAF-ul împotriva Realitatea TV și a presei incomode

Tuesday, 06 October 2020, 11:40 Sursă: Realitatea Plus

O serie de email-uri obținute în exclusivitate de Realitatea PLUS arată cum Victor Ponta comanda lansarea de atacuri concertate împotriva instituțiilor media care nu susțineau acțiunile Guvernului condus de el. Pe 5 ianuarie 2014, acesta scria:

"Eu propun să atacam clar și țintit Realitatea și Gândul pentru că nu plătesc taxe - " băieții destepți" din presă care atacă Guvernul pentru că vrea să-i pună să plătească ca toți ceilalți" . 

Două ore mai târziu, prietenul lui Ponta, Sebastian Ghiță, deputat PSD și patronul România TV, îi răspunde și adaugă pe listă alte publicații a căror politică editorială îi deranja pe cei doi.
,,Trebuie deja să începem să atacam și să etichetam ziare.com hotnews.ro gândul.info trompete ale lui Băsescu Site-uri de propagandă, etc și pe Realitatea la fel."

Mecanismul a fost denunțat și de omul de afaceri Dorin Iacob, la emisiunea "Culisele Statului paralel" de la Realitatea Plus. "Erau domni care se întruneau undeva și discutau cum îl executăm pe ăla, cum îl facem pe ăla, iar instrumentul era ANAF."

Planul a fost pus în aplicare, după cum arată alte conversații prin care cei doi solicită informații despre situația financiară a postului Realitatea TV chiar șefului ANAF, Gelu Diaconu, și încearcă să îl forțeze să ceară falimentul instituției media.

Numele șefului ANAF apare și în alte discuții, iar Ponta și Ghiță chiar îi comandă acestuia ce să declare presei despre activitățile Fiscului. Discuțiile secrete dintre cei doi și funcționari publici arată nivelul incredibil până la care a mers amestecul politic în funcționarea statului în perioada mandatului de premier a lui Victor Ponta. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL