Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Cine este Victor Ponta: De la tânăr procuror până la agent acoperit al unui serviciu secret și premier al României

Wednesday, 09 September 2020, 15:19 Sursă: Realitatea PLUS

 

Acuzațiile asupra lui Victor Ponta au planat foarte mult timp. Inclusiv apropierea de Sebastian Ghiță a făcut ca mai multe voci să spună că Ponta are o relație specială cu serviciile. De altfel, în prezent, unul dintre consilierii lui Victor Ponta este Silviu Predoiu, general cu patru stele din cadrul Serviciului de Informații Externe.

„Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiter acoperit al SIE”, declara fostul președinte Traian Băsescu pe 14 octombrie 2014,  înaintea alegerilor prezidențiale.

Victor Ponta nu a dezmințit niciodată aceste acuzații.

„Domnul Băsescu a spus că ați fost sau sunteti agent SIE? Nu era marele unionist Băsescu? Foarte urât că la Iași, și la 1 decembrie și la 24 ianuarie, marii lideri politici nu sunt prezenți. Ăsta e un semn foarte urat si cica e anul Unirii”, declara Ponta. 

Pe de altă parte, Traian Băsescu nu a ratat nicio ocazie de a descrie cum funcționa relația dintre el, președintele României, și premier.

„Vreau să vă spun cum se comportă Victor Ponta când vine la mine! Cum se comportă? Ca un pisic! Da, domnule președinte, da, domnule presedinte”, îl descria fostul președinte.

Ponta a absolvit în 1995 facultatea de Drept din București, iar în 1998 a devenit procuror. În 2001 a intrat în politică, fiind promovat de Adrian Năstase. Chiar mama fostului premier declara că fiul ei, pe vremea când acesta avea 18 ani, a dormit “vreo două săptămâni prin gara din Paris, în timpul unei aventuri de adolescent.”

Controverse au fost și asupra studiilor sale. La început, el avea trecut în CV că a urmat cursurile unui master în regiunea Catania din Italia. Dar lucrurile s-au schimbat după ce chiar președintele universității a susținut public că Ponta nu a trecut niciodată pe acolo.

„Când esti doctor în drept, esti tare!... Dottore!”, a mai declarat fostul președinte Traian Băsescu. 

Cel mai mare scandal a fost legat de teza sa de doctorat. Comisia de specialitate a decis că lucrarea a fost plagiată așa că, în 2016 el a rămas fără titlul de doctor. A contestat decizia, dar judecătorii au hotărât definitiv ca Ponta să rămână fără titlu. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL