Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vestea care-i va întrista pe toţi pescarii. Intră în vigoare de astăzi

Tuesday, 01 April 2014, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

Perioada de prohibiție se stabilește de autorități și specialiști în piscicultură și are drept rol protejarea speciilor de pești în perioada și zonele în care se înmulțesc, scrie Agerpres.

Potrivit Ordinului de prohibiție a pescuitului, activitatea este interzisă în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv în toate habitatele naturale și în zona Meleaua Sfântu Gheorghe-Ciotic, în perioada 1 aprilie-15 mai, în apele care constituie frontieră de stat, în perioada 1 aprilie-29 iunie în râul Prut și zonele inundate ale acestuia, precum și în complexul Razim-Sinoie.

În această perioadă, potrivit ordinului amintit, pescuitul este permis în unitățile din acvacultură și în amenajările piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării, dacă administratorii amenajărilor dețin licență de acvacultură și avizul Administrației Rezervației. Activitatea de pescuit în amenajările din Deltă trebuie anunțată autorităților tulcene cu 48 de ore înainte de desfășurare și se va desfășura în prezența unor delegați ai Administrației.

Prohibiția la știucă a încetat la sfârșitul lunii trecute, iar cea la scrumbia de Dunăre va începe pe data de 18 aprilie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL