Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste surprinzătoare despre economia SUA. Prețul petrolului începe să crească

Thursday, 27 August 2015, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Surpriză majoră pentru pieţele financiare. Datele oficiale privind creşterea economică a SUA în trimestrul al doilea au fost revizuite de la plus 2,3% la plus 3,7%, în principal datorită consumului populaţiei, încurajat de scăderea şomajului, creşterea preţurilor locuinţelor şi scăderii preţurilor carburanţilor.

Niciun economist nu a anticipat revizuirea cu o marjă atât de largă, notează Bloomberg. Datele publicate joi după-amiază de Departamentul Comerţului din SUA vor accelera cu siguranţă creşterile de peste zi ale pieţelor financiare şi burselor de mărfuri.

Preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a avansat joi cu peste 4%, la 44,88 dolari pe baril, fiind tranzacţionat în cursul zilei la un maxim de 45,12 dolari pe baril, potrivit datelor Bloomberg. Cotaţia WTI, de referinţă în SUA, a avansat totodată cu peste 4,5%, la un maxim de 40,49 dolari pe baril.

Bursele vest-europene sunt în urcare cu peste 2%, datorită optimismului generat de creşterea puternică a pieţei de la Shanghai. Indicele Nikkei al bursie de la Tokyo a închis joi pe plus cu 1%, informează Economica.net.

Panica a luat un moment de respiro pe burse. Ce se întâmplă pe Bursa de la București


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL