Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste proastă pentru şoferi: o lege nouă îi lasă fără permis

Sunday, 22 February 2015, 17:06 Sursă: REALITATEA.NET

Vorbim despre un proiect de lege propus de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gyorgy Attila, ajuns deja pe masa deputaţilor şi care va intra în dezbatere în perioada următoare, potrivit Antena 3. Noul proiect de lege prevede un termen-limită până la care şoferii care au primit sancţiuni pentru că au încălcat regulile de circulaţie trebuie să le plătească. Şoferii vor fi introduşi într-un sistem informatic care va ţine evidenţa amenzilor şi a termenelor scadente.

Oficialii de la Rutieră au susţinut de-a lungul timpului că în ţara noastră nu există o strategie concretă de colectare a amenzilor aplicate conducătorilor auto.

Potrivit statisticilor, doar 26% din şoferii români îşi plătesc amenzile rutiere. În timp ce în Olanda, banii colectaţi din amenzile date conducătorilor auto ajung undeva la 98%, iar în Bulgaria la 68%. Potrivit actualului Cod Rutier, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, scrie jurnalul.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL