Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VESTE PROASTĂ pentru economia SUA

Friday, 05 September 2014, 16:45 Sursă: REALITATEA.NET

Departamentul american al Muncii a informat, vineri, că angajatorii americani au creat luna trecută un număr de 142.000 de noi locuri de muncă, sub cele 225.000 de locuri de muncă aşteptate de analişti, după ce, în luna iulie, au fost create 212.000 de noi locuri de muncă. Este vorba despre cel mai mic număr de locuri de muncă create de economia americană în ultimele opt luni. Cu toate acestea, rata şomajului a coborât în luna august până la 6,1%, de la 6,2% în luna iulie.

Sectorul privat a fost responsabil pentru marea majoritate a locurilor de muncă create de economia americană în luna august (134.000 de locuri de muncă), chiar dacă numărul este mult mai mic decât cel din luna iulie (213.000 locuri de muncă).

De asemenea, sectorul guvernamental a creat 8.000 de locuri de muncă, pe măsură ce autorităţile locale au angajat profesori pentru noul an şcolar. Pe sectoare de activitate, sectorul auto a eliminat 5.000 de locuri de muncă, iar comerţul cu amănuntul a pierdut 8.400 de locuri de muncă.

În schimb, sectorul construcţiilor a creat 20.000 de noi locuri de muncă, sectorul serviciilor pentru companii a câştigat 47.000 de noi locuri de muncă, iar cel al serviciilor de sănătate a adus alte 43.000 de locuri de muncă.

Durata medie a săptămânii de lucru a rămas neschimbată la 34,5 ore pentru a şasea lună consecutiv, în timp ce salariul mediu orar a crescut cu şase cenţi, până la 24,53 dolari.

Publicarea datelor statistice privind locurile de muncă este posibil să influenţeze aşteptările pieţei referitoare la momentul în care Fed va începe să majoreze dobânda. Următoarea reuniune de politică monetară de la Fed va avea loc în perioada 16 - 17 septembrie.

Banca centrală a SUA menţine de peste cinci ani dobânda de bază la un nivel apropiat de zero, pentru a stimula creditarea, consumul şi creşterea economică.

Pieţele financiare nu se aşteaptă la o majorare a costului creditului până la mijlocul anului următor. AGERPRES


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL