Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste proastă de la Patriarhiei cu ocazia sărbătoarea Botezului Domnului: ”Nu vom mai...”

Saturday, 06 January 2018, 09:30 Sursă: REALITATEA.NET

„Pregătirile pentru sărbătoarea Botezului Domnului sau Epifania au început încă de vineri, din ajunul Bobotezei, care este şi o zi de post, de pregătire spirituală. Patriarhia Română a pregătit deja vasele în care va fi pusă apa spre sfinţire, în cadrul slujbei de mâine, care va avea loc după Sfânta Liturghie. Sunt 24 de vase, care vor conţine 12.000 de litri de apă. De asemenea, a fost ridicată o cruce din cerină de brad împodobită cu flori şi busuioc. Din păcate, anul acesta nu s-a putut face o cruce de gheaţă din cauza temepraturilor ridicate”, a explicat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, potrivit Mediafax.

Totodată, reprezentanții BOR au spus că această sărbătoare este de o importanță spirituală deosebită, deoarece este una prin care Dumnezeu s-a revelat. De asemenea, odată cu această sărbătoare, credincioşii se pot uni cu Iisus Hristos prin înnnoirea vieţii şi prin curăţirea morală.

„Apa sfinţită, aghiasma, pe care o vor lua credincioşii sâmbătă, este şi ea simbolul acestei înnoiri pentru că poate fi folosită pe parcursul întregului an de către credincioşi, care o pot bea în zilele de post, pe nămâncate. Ea poate fi băută şi timp de nouă zile de la sărbătoare, în fiecare dimineaţă, tot pe nemâncare şi tot cu ea se sfinţesc casele credincioşilor şi reprezintă un simbol concret al purităţii şi al curăţirii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL