Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vâlcov, despre recuperarea prejudiciilor: Încercăm sa copiem modelul francez

Thursday, 05 March 2015, 00:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Sunt mult mai multe acțiuni pe care le demarăm. Într-adevăr, ANAF-ul nu e bine pus la punct (...) până la urmă încercăm să copiem modelul francez. La noi nu există o bază de date, deocamdată, la nivel național. Deci trebuie să înființăm o agenție sub Ministerul Justiției pe modelul francez și acești oameni să aibă o bază de date comună, e vorba de câteva mii de cazuri. Această agenție va trebui să funcționeze de la jumătatea anului și să intervină în piață", a explicat Vâlcov, la B1 TV.

Schimbul de replici privind nivelul scăzut de recuperare a prejudiciului a pornit, după ce, premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, la un post de televiziune, referitor la raportul DNA care atrăgea atenția că ANAF a recuperat, doar 10 la sută din prejudiciile demonstrate de 310 milioane de euro, în anul 2014, că " a fost așa, o mică păcăleală". 

"Ne trebuie hotărâri definitive și irevocabile", a spus Ponta.

În schimb, DNA a precizat, miercuri dimineaţa, prin intermediul unui comunicat de presă, că Victor Ponta creează o confuzie în opinia publică, punând la îndoiala datele prezentate la bilanțul DNA.

"În încercarea de a justifica gradul scăzut de recuperare a prejudiciilor, de către ANAF (instituție aflată în subordinea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor) premierul Victor Ponta afirmă că 'e așa, o mică păcăleală' faptul că ANAF nu ar recupera decât 10% din prejudiciile constatate, în dosarele penale, pretinzând că, in realitate, nu ar exista hotărâri judecătorești, care să impună această recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea să angajeze ANAF, în recuperarea prejudiciilor", se arată într-un comunicat al DNA.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL