Unul dintre cei mai bogaţi români a MURIT, într-un spital din Franţa

Tuesday, 04 April 2017, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ionel Maftei, fondatorul și unul dintre acționarii principali ai companiei Metalbac & Farbe, a murit în Franța, la numai 56 de ani. Cauza morții nu a fost anunțată oficial.

Ionel Maftei a fost unul dintre cei mai bogați băcăuani, fiind menționat în topurile revistelor Capital și Forbes România mai mulți ani la rând.

 În anul 2003, cifra de afaceri a grupului condus de Ionel Maftei a fost de circa 18 milioane USD, iar profitul, de 2,5 milioane USD, scrie zdb.ro.

Cine a fost Ionel Maftei și cum și-a început afacerile

Potrivit ediției 2004 a revistei Capital, Ionel Maftei a absolvit Politehnica, TCM, în 1985, iar în 1988 a început să urmeze cursurile Facultății de Drept, pe care a absolvit-o în 1993.

Tot în 1993, a decis să intre în afaceri, mai întâi în domeniul comerțului cu produse siderurgice. Una dintre investițiile inițiale a fost o fabrică de cherestea. „Dar am dorit o producție mai complexă. Așa că, în anul 1998, m-am decis să investesc într-o fabrică de vopsele, respectiv Metalbac & Farbe”, a declarat, în 2004, Maftei. Investiția s-a ridicat la circa 5 milioane de dolari, cu cofinanțare europeană, și cuprindea o secție de vopsele și una de rășini.

Metalbac & Farbe are și acum sediul în comuna Măgura, de lângă municipiul Bacău, și produce vopsele, emailuri, grunduri, lacuri, diluanți și materiale pentru marcaje rutiere orizontale. În ultimii ani, compania a cunoscut o puternică ascensiune pe piețele externe.

Cauza decesului omului de afaceri nu a fost anunțată oficial.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE