Şefii din companiile de stat se autopropun pentru BONUSURI. Ministrul pentru Energie spune NU

Wednesday, 23 July 2014, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"În ceea ce priveşte intenţia conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor din data de 30 iulie 2014, reprezentanţii Departamentului pentru Energie vor vota împotrivă. Mi se pare imoral ca la o societate în insolvenţă, care face concedieri pentru eficientizare, să vorbim despre creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de măsură pentru o societate aflată în insolvenţă, aşa cum este Hidroelectrica", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, într-un comunicat.

Nicolescu spune că nu este de acord nici cu acordarea conducerilor Romgaz şi Nuclearelectrica de bonusuri în funcţie de evoluţia la bursă a acţiunilor, informează Mediafax.

Acţiunile ambelor companii sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

"Mandatul pe care îl voi da în calitate de ministru delegat pentru Energie (în cazul Romgaz şi Nuclearelectrica - n.r.) va viza un vot de respingere. Consider că este mult prea devreme să putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat ale căror conduceri au fost selectate în urmă cu aproximativ un an. Conducerile ambelor societăţi au în prezent un nivel al veniturilor şi stimulentelor pentru performanţă suficient pentru momentul actual", a mai spus Nicolescu.

Toate cele trei companii menţionate sunt controlate de Departamentul pentru Energie.

Nuclearelectrica: Propunerea de a acorda remuneraţii suplimentare membrilor CA a venit din partea FP

Propunerea de acordare a unei remuneraţii variabile suplimentare membrilor Consiliului de Administraţie în funcţie de performanţa acţiunilor Nuclearelectrica la bursă a venit din partea Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei, au declarat, miercuri, reprezentanţii Nuclearelectrica, potrivit Agerpres.

'SN Nuclearelectrica a primit în data de 10.07.2014 o solicitare de la S.C. Fondul Proprietatea S.A., care deţine 9,73% din capitalul social al SNN, de a suplimenta ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor ('AGOA'), stabilită pentru data de 31 iulie 2014, cu aprobarea acordării unei remuneraţii variabile suplimentare membrilor Consiliului de Administraţie în funcţie de performanţa acţiunilor SN Nuclearelectrica SA', au precizat reprezentanţii producătorului de energie nucleară.

Ei au mai afirmat că, întrucât cererea Fondului Proprietatea a respectat regulamentele şi procedurile, convocatorul iniţial al AGOA a fost suplimentat cu această propunere.

'Punctele de pe ordinea de zi a AGOA sunt supuse votului acţionarilor, fiind dreptul fiecărui acţionar, majoritar sau minoritar, de a aproba un anume punct de pe ordinea de zi sau de a-l respinge. Astfel, propunerea FP va fi supusă votului acţionarilor în AGA din 31 iulie 2014, decizia finală aparţinând integral acestora', au subliniat reprezentanţii Nuclearelectrica.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE