Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

GALERIE FOTO. Un român a cumpărat o BISERICĂ şi a transformat-o într-o BIJUTERIE

Thursday, 05 October 2017, 23:27 Sursă: REALITATEA.NET

Plecat din Dărmănești, Ion Cafadaru a ajuns proprietarul unei biserici de patrimoniu UNESCO și a învățat meșteșugul sticlăriei. Destinul său spectaculos a fost clădit pe ruinele unei biserici vechi de 800 de ani. Este vorba despre 

Santa Chiara, o biserică celebră în anii de glorie a sticlei de Murano, aflată pe insula cu același nume. "Noi nu am cumpărat o locație, am cumpărat o semnificație", spune românul cu lacrimi în ochi.

Cinci ani a muncit cu fratele, cel mai bun prieten și socrul pentru a reconstrui lăcașul. Fiind o clădire de patrimoniu UNESCO, reconstrucția s-a făcut manual, din materiale de epocă. "Eu cred că biserica e specială. În toți acești ani, toate greutățile am reușit să le trecem fără nici măcar o răceală. Nu am avut nici un accident de muncă. Totul a decurs ca o tabără de vară", a povestit Cafadaru.

Santa Chiara Murano este, astăzi, o bijuterie care găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din sticlă Murano, realizate de dâmbovițeanul nostru. Acesta a făcut ucenicie pe lângă ultimii meșteri sticlari ai insulei și a învățat tainele unui meșteșug aflat pe moarte. A așezat un cuptor de sticlă chiar în biserică unde realizează demonstrații pentru turiștii care trec pragul bisericii. Cuptorul de sticlă face parte tot din sufletul bisericii care a găzduit în urmă cu 200 de ani cea mai mare fabrică de sticlă din insula Murano.

Sursa 

 Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL