Un mare lanţ de magazine își face inventarul în decembrie şi ianuarie

Thursday, 10 December 2015, 08:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Retailerul de bricolaj şi distribuitorul de materiale de construcţii Ambient, unul dintre cele mai mari business-uri construite de români, intră într-o nouă etapă dictată de starea de insolvenţă în care se află din luna septembrie.

Compania, construită de omul de afaceri român Ioan Ciolan, a intrat luna aceasta într-o perioadă de inventariere a mărfurilor din cele 11 magazine şi centrul logistic pe care îl deţine, urmând ca procesul să ţină şi în luna ianuarie, potrivit Economica.net.

"Am hotărât ca aceasta inventariere să aibă loc în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, moment la care activitatea de vânzare este diminuată şi implicit impactul asupra activităţii comerciale este redus", se arată înte-un raport al administratorului judiciar.

Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit sursei citate.

Ambient a avut anul trecut un număr mediu de 1.276 angajaţi. Compania concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Dedeman, Kingfisher, Hornbach, Praktiker şi Leroy Merlin.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE