Un cataclism inimaginabil a lovit acum exact 10 ani. Nimeni nu mai e în viață aici

Saturday, 12 May 2018, 16:16 Sursă: REALITATEA.NET

Cutremur în Sichuan. Se împlinesc 10 ani de la cutremurul care a lovit în 2008 China și s-a soldat cu aproape 70.000 de morți.

Adaugă părerea ta

Cutremur în Sichuan. Pe 12 mai 2008, un seism cu magnitudinea 8.0 a lovit o regiune muntoasă din China,

Au căzut clădiri, s-au declanșat alunecări de teren, iar bilanțul final a fost înfricoșător: aproape 70.000 de morți.

Cutremurul din Sichuan, așa cum a ajuns să fie cunoscut, a arătat calitatea inferioară a metodelor de construcție folosite în întreaga regiune.

Zece ani mai târziu, în Beichuan, supraviețuitorii au fost mutați în noile case, construite cu 30 de km mai departe.

Vechile construcții sunt înghițite încet-încet de natură.

Imagini în GALERIA FOTO

Cutremur în Sichuan. Cercetătorii chinezi ai Institutului de Geologie din Sichuan consideră că presiunea exercitată asupra unei zone seismice, de apa comasată în rezervorul barajului Zipingpu din sud-vestul provinciei Sichuan, ar putea fi cauza dezastrului tectonic ce a dus la uciderea și dispariția a peste 87.000 de chinezi, în 2008.

Zipingpu, un baraj înalt de 155 metri și rezervorul său, cu o capacitate de stocare de până la 38.5 milioane metri cubi de apă, este localizat la numai 5 kilometri de epicentrul cutremurului.

Rezervorul Zipingpu a fost construit chiar deasupra unei regiuni cu mare potențial seismic, deci este foarte probabil că el să fi avut un impact puternic asupra acestei falii, a declarat Fân Xiao, inginer-șef al Biroului Public de Geologie și Minerale din Sichuan.