Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă un slujitor al „Thaliei”, actorul din „Oliver” a trecut Stix-ul, după interpretul lui Dracula

Thursday, 11 June 2015, 17:39 Sursă: REALITATEA.NET

„A adus bucurie familiei sale și în inimile multor iubitori ai teatrului și filmului. Îi vom duce dorul,” a spus văduva sa, Therese Blackbourn. „A cântat până la sfârșit” a mai spus ea despre cel care, în tinerețe,  dorea să devină economist și nu a luat meseria de actor în serios înainte de a se apropia de 30 de ani.

Ron Moody s-a născut la 8 ianuarie 1924, la Londra, în familia unor emigranți din estul Europei, și a studiat la London School of Economics. Și-a început activitatea artistică la sfârșitul anilor 1940, dar a devenit celebru abia în 1968, datorită peliculei „Oliver”, regizate de Carol Reed.

„Destinul a vrut să-l interpretez pe Fagin. A fost rolul vieții mele”, își amintea Moody într-un interviu pentru „The Guardian” în 2012. Mai întâi, actorul a jucat acest rol pe scenă, în montarea teatrală a musicalului „Oliver” al lui Lionel Bart. A interpretat rolul atât pe West End cât și pe Broadway, înainte de a apărea în filmul cu același nume.

În lunga sa carieră, Moody l-a mai interpretat pe „Căpitanul Hook” (de cinci ori!) și pe Uriah Heep, celebrul personaj din „David Copperfield”, după romanul aceluiași Charles Dickens. A mai deţinut rolul titular și în musicalul „Sherlock Holmes”.

Iudaismul a fost o constantă a vieții sale, după cum a mărturisit mult mai târziu. Astfel, Moody a ezitat să participe la audițiile pentru din „Oliver”, întrucât considera că valul de antisemitism stârnit de personajul Fagin este „insuportabil”.

Ron Moody a fost burlac până la 60 de ani. În 1985, s-a căsătorit cu Therese și au crescut, împreună, nu mai puțin de șase copii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL